Бивши радници морају да добију своје заостале зараде

Бивши радници морају да добију своје заостале зараде

Јовановић: Господо из СНС победите барем једном на изборима
СНС Топола : Јовановић – Јовин политичка незналица, не познаје чланове своје одборничке групе
Топола: Напредњаци у опозицији, Јовановић – неке опила власт

Аранђеловац- Синоћ је у препуној сали ресторана „ Рујна зора“ одржана прва у низу трибина, посвећена бившим радницима пропалих фирми којима није исплаћена заостала зарада.

Број радника који имају потраживања према својим фирмама је 120.000 а дуговања су 12,5 милиона евра.

„ Ја сам навео да одређене категорије људи имају предност јер на жалост преко 20.000 људи је већ преминуло од времена када је ова тема покренута па до сад, с тога ако се овај проблем не реши у наредне две године реално га више неће ни бити“ рекао је у свом обраћању председник Скупштине општине Топола Драган Јовановић.

У буџету Владе Републике Србије  19,8 милијарди динара је различитих видова субвенција.

„  Поднео сам  амандман да се у буџету за 2018. годину издвоји 500.000.000 динара, за 2019. годину отприлике исто толико и да се у периоду од три године свим  бившим радницима исплате све заостале плате, не везано за то да ли имају извршну судску пресуду или не јер у свим градовима има велики број људи са овим проблемом. Нико од бивших радника није крив што је радио у државној фирми а држава била неспособан газда“ објаснио је Јовановић.

Јовановић је истакао да је влада делимично прихватила његов предлог али да би се конкретно људима помогло потребно је да сви радимо свакога дана на томе.

„ Дуговања се знају и општине треба да помогну да се направе централне базе података и да се министарству финансија привреде и социјалне политике те базе проследе“, додао је Јовановић.

Поред Јовановића грађанима се обратио и Душан Станић представник малих акционара фирме „ Стрела „ Аранђеловац, адвокат Владан Глишић и Владан Николић и Мирослав Паровић.

Следећа трибина биће одржана данас од 18:00 часова у селу Мраморац општина Смедеревска Паланка, наредног дана у среду такође од 18: 00 село Банићане, а у четвртак село Венчани општина Аранђеловац 18:00.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

KOMENTARI

TOPPRESS: 0
DISQUS: 1