Бранко Јанковић: Миљеник публике из домаћих серија, кад не глуми, гаји козе и прави козји сир какав нема нигде у свету

Бранко Јанковић: Миљеник публике из домаћих серија, кад не глуми, гаји козе и прави козји сир какав нема нигде у свету

Бранко Јанковић, миљеник домаће публике, из родног села отишао је са намером да постане глумац, а сада му се враћа као фармер.

Када не глуми, сваки слободан тренутак Бранко проводи у Гуњацима, селу надомак Осечине, где гаји козе.

Миљеник из серије Војна академија однедавно живи на релацији Београд – Гуњаци. Пут западне Србије креће кад год није иза камере или на позоришној сцени.

„Ја сам врло везан за своје место и у школовању и у раду трудио сам се да што више времена проведем у природи и на селу. Трудим се и да моја деца, имам двоје деце, и супруга што више времена проведемо у природи. Јер то је некако по мени здрав начин одрастања и некако кад је човек свој на своме другачије се формира и личност“, прича Бранко Јанковић.

Бранко је одрастао уз бакине козе, а данас има своје стадо које броји 150 грла. Од најквалитетнијег млека, како каже, прави сир каквог нема нигде у свету.

„То је један потпуно нови принцип конзервирања хране који се зове лиофилизација. Из сурутке која је у праху, лиофилизоване сурутке, извлачим H2O, где ви узмете једну мерицу тога и као да сте попили један децилитар свеже непастеризоване козје сурутке. То је Насин програм храњења космонаута“, објашњава Јанковић.

А храну за душу, глумац налази у природи. Своју професију због новог посла, каже, не запоставља. Уз постојеће улоге, припрема се и за нове.

„Има у психологији једна дефиниција – променом рада човек се одмара. Тако да ја једно друго надопуњујем. Кад просто се исцрпим психички и ментално и у инспирацији, ја дођем овде и некако то надопуним у природи где ми да неке нове садржаје“, истиче глумац.

ТопПрес/ Извор: РТС

KOMENTARI