Ево колико доласке наплаћују српски деда мразеви

Ево колико доласке наплаћују српски деда мразеви

Дружење с Деда Мразом и његовим помоћницима кошта од 1.200 до 44.000 у зависности од термина и врсте представе, а од ове године могуће је и скајповање са омиљеним дечјим ликом.

Прве резервације Деда Мраза почеле су још у октобру, а он први пут излази на терен 10. децембра и ради до 4. јануара. Анимација траје око сат времена, али може и дуже ако деца и родитељи то желе.

Однедавно је доступно скајповање с Деда Мразом, који из аутентичног амбијента анимира децу, а програм почиње већ 9. децембра и кошта 1.500 динара за 20 минута програма. Како се ближе празници, скајповање је скупље па 31. децембра око поноћи кошта око 3.000 динара.

„Од ове године увели смо нову понуду из простог разлога што је разговор путем Скајпа јефтинији, а приступачнији и оним родитељима који живе у мањим местима. Припремљен је специјални студио у ком су кућа Деда Мраза, камин и јелка, како би све било уверљиво“, каже Мирослав Бронзић, организатор у једној београдској агенцији.

Како каже, размишљали су и о томе како да деци уруче пакетић. Досетили су се да у договору с родитељима кажу детету да је поклоне донео стидљиви вилењак.

„Деда Мраз ће детету преко Скајпа рећи да провери испред врата куће или стана, где ће га чекати поклони“, истиче Бронзић.

Одраније постоји могућност да дете добије и писмо од омиљеног лика с брадом, што представља посебан доживљај који малишани препричавају месецима па писмо носе свуда са собом.

Деда Мраз долази и кући, што родитеље кошта од 1.200 у првој половини децембра до 6.500 динара за гостовање пред поноћ.

„Одлучили смо да први пут позовемо Деда Мраза да нам дође у кућу. У фирми немамо ништа организовано, па нам ова услуга много значи. Коштаће нас око 1.500 динара, а исто би нас изашло да смо купили све реквизите да се муж маскира“, наводи Бојана Девић из Зрењанина.

Занимљиво је да деца према Деда Мразу имају поштовање и велику трему и, како кажу у агенцијама, увек признају несташлуке које су починили. Ако проблем постоји, као што је одвикавање од цуцле или то што дете неће да се одвоји од плишане лутке, и ту има помоћи.

„У већини случајева дете поклони цуцлу Деда Мразу. Слично је и са дечјм несташлуцима, а малишани буду крајње збуњени, јер им није јасно како то Деда Мраз зна баш све и у већини случајева буду послушни“, прича Маша Обрадовић из новосадског студија.

Цене су знатно веће ако долазак подразумева виле и вилењаке, те у једној новосадској агенцији достиже и 44.000 динара, колико је потребно издвојити за богатији дечју представу.

„Ангажовали смо у фирми аниматоре. Око 20 родитеља има малу децу, па свако плаћа око 1.000 динара за сат времена представе“, каже Дамир Тепић из Новог Сада.

Издатке ће имати и родитељи који ће се обући као Деда Мраз и налепити браду. Костим Деда Мраза кошта од 1.000 до 6.000 динара, а изнајмљивање одела је око 1.700 динара.

ТопПрес/ Извор: Блиц

KOMENTARI