Јавни час школице спорта у Тополи

Јавни час школице спорта у Тополи

Топола – Данас је у Средњој школи „Краљ Петар I“, одржан јавни  час школице спорта који  је за потребе пројекта организовао СК „Фока“ из Крагујевца за децу из Предшколске установе „Софија Ристић“, као део пројекта Програма подршке за спровођење мера популационе политике.

Вредност комплетног пројекта износи 3.274.000 динара, од чега је око 20 одсто учешће Општине Топола  а преостали део финансира кабинет Министарства без портфеља задуженог за демографију и популациону политику.

Програм је реализован за децу Предшколске установе „Софија Ристић“ њих око 170, узраста од четири године   до поласка у школу како у Тополи тако и у групама на селу.

Фото: ТопПрес

„Циљ је да програмом обуке кроз школицу спорта деца стекну навике за свакодневним вежбањем од најранијег детињства и да на тај начин превентивно делујемо како би се отклонили  деформитети кичме стопала и зглобова. Пројектом је планирана и  набавка опреме за опремање дворишта вртића са справама и реквизитима као и аутомобила Дачиа Сандеро за потребе патронажне службе Дома здравља „Свети Ђорђе“ у Тополи. Едукација ученика седмог и осмог разреда ОШ „Карађорђе“ и едукација ученика Средње школе „Краљ Петар I“ о очувању и унапређењу репродуктивног здравља младих“, изјавила је за ТопПрес заменик председника општине Топола Славица Топлица.

У пројекат су били укључени родитељи као и васпитачи кроз радионице које су се односиле на важност вежбања.

Славица Топлица у друштву сарадника из канцеларије за младе Маријане Прокић, фото: ТопПрес

„Ово је део пројекта који се односи на поспешивање и побољшање услова наше деце у вртићу, такође ускоро ће бити постављена опрема вредности око 1.300.000 динара за опремање дворишта вртића“, навела је Топлица.

Директорка Предшколске установе „Софија Ристић“ Тања Јовановић  рекла је да је кроз школицу спорта симболично обележен растанак деце са вртићем. Она је будућим ђацима који одлазе из вртића пожелела успешан наставак школовања.

ТопПрес

 

KOMENTARI

TOPPRESS: 1
  • Najbolja skolica sporta za decu je slobodna igra, trcanje, plivanje …..Manite se ljudi pistaljke i sporta kod dece od tri,pet….godina. To nije skolica sporta, vec je to biznis!