Најлепши и најкрупнији плодови на изложби пољопривредних производа

Најлепши и најкрупнији плодови на изложби пољопривредних производа

Топола – У оквиру Опленачке бербе, традиционално и ове године одржана је изложба пољопривредних производа коју организује Средња школа „Краљ Петар I“. За ову изложбу произвођачи воћа и поврћа из оближњих села одаберу најлепше и најквалитетније плодове, а пред комисијом сваке године буде тежак задатак.

Према речима директора Средње школе, ове године због тренутне епидемиолошке ситуације, изложба је са мањим бројем излагача и одржана је на простору Карађорђевог града, док је претходних година изложба била испред Средње школе „Краљ Петар I“.

Фото: ТопПрес

„Ове године смо имали око 25 излагача, јер нисмо знали како ће се Опленачка берба организовати и колико ће бити посетилаца. Комисија која је оцењивала била је из пољопривредне школе из  Пожаревца, имамо три пехара за воће и поврће и три пехара за грожђе, доделићемо и новчане награде за најбоље излагаче“, рекао је за ТопПрес директор Средње школе Милош Петковић.

Директор школе Милош Петковић, фото: ТопПрес

Он истиче да је ученичка задруга  „Опленачка визија 2019“ која је основана у оквиру ове школе, забележила значајне резултате на такмичењима иако постоји тек годину дана.

„Ђаци и наставници заједничким радом и ангажовањем донели су нашој школи два специјална признања са Етно сајма храна у Београду и додељена нам је бонитетна оцена из Лондона. Иако се настава отежано одвијала у претходној школској години, сада смо почели са активностима око припреме зимнице“, каже директор Милош Петковић.

Иначе, прошле године на 56. Опленачкој берби свечано је отворена ученичка задруга у Тополи.

ТопПрес

Ђачка задруга већ забележила значајан успех, фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес

KOMENTARI