Нема више одузимања аутомобила? Влада усвојила измене и допуне Закона о безбедности саобраћаја

Нема више одузимања аутомобила? Влада усвојила измене и допуне Закона о безбедности саобраћаја

Тренутна правила кажу да кола могу бити одузета ако полиција за њиховим воланом ухвати возача који је направио неки од наведених прекршаја, без обзира на то што он није власник аутомобила, већ вози са овлашћењем.

Добра вест за возаче стиже, и то, ни мање ни више, него из Управе саобраћајне полиције. Из предлога измена и допуна Закона о безбедности саобраћаја који је Влада усвојила и који ускоро треба да стигне пред народне посланике, избачена је одредба о одузимању возила за најтеже саобраћајне прекршаје која је изазвала највише пажње и полемике у јвности. Како пише магазин САТ, у МУП-у кажу да ни после неколико стручних и јавних расправа нису добили конкретна уверавања да би таква одредба била неуставна, али да су због бројних препрека ипак одлучили да је повуку из предлога. Да ли ће она убудуће ипак бити уведена, видећемо за отприлике годину дана, јер би, према довогору са представницима Европске комисије, потпуно нови Закон о безбедности саобраћаја требало да буде донесен до краја 2018. године.

Подсетимо, тренутна правила кажу да кола могу бити одузета ако полиција за њиховим воланом ухвати возача који је направио неки од наведених прекршаја, без обзира на то што он није власник аутомобила, већ вози са овлашћењем.

ТопПрес/ Извор: Телеграф.рс/ Магазин САТ

KOMENTARI