Новац од екскурзија би могао да буде претворен у ваучере

Новац од екскурзија би могао да буде претворен у ваучере

Новац који су родитељи уплатили за ђачке екскурзије највероватније ће бити могуће претворити у ваучере који могу да се потроше за летовање или пребаце за следећу школску годину, изјавио је министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић за Танјуг.

Свака школа је правно лице и као таква склапа уговор са туристичком агенцијом, па ће крајњи договор бити постигнут између родитеља и агенције, а министарство је ово понудило као једно од могућих решења, рекао је министар Шарчевић.

„Ми нудимо неке препоруке и решења у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација и Јутом. Један од предлога је да се уплаћен новац претвори у ваучере који могу да се потроше за летовање или да се пребаце за наредну школску годину“, каже Шарчевић.

Извесно је да, поручује министар, ђачких екскурзија до лета неће бити, а од следеће школске године путоваће се искључиво у земљи.

„Екскурзије матураната средњих школа, које су углавном биле у иностранству, биће планиране у Србији. На то свакако инсистирамо и то је нешто што нећемо да дозволимо. Kада ће бити изводљиво да се поново путује у иностранство – видећемо, то зависи од развоја догађаја на јесен“, рекао је Шарчевић.

ТопПрес/Извор:  Танјуг

KOMENTARI