Отац претучене девојчице у Аранђеловцу одлучио: Ћерку исписујем из школе!

Отац претучене девојчице у Аранђеловцу одлучио: Ћерку исписујем из школе!

Девојчица је 13. октобра претрпела вршњачко насиље на малом одмору између петог и шестог часаОтац девојчице Б. Н. (16) која је претучена у Техничкој школи у Аранђеловцу, Зоран Николић каже да не одустаје од намере да ћерку премести у другу школу.Девојчица је 13. октобра претрпела вршњачко насиље на малом одмору између петог и шестог часа.

– Школа јесте предузела неке мере, сада у њој дежурају четири школска полицајца, по два у свакој смени. Кћи ми је била код психолога, сада је у Центру за социјални рад, касније ће опет код психолога, а за 21. овог месеца јој је заказано виђање код неуропсихијатра у Крагујевцу. Ја нећу да моје дете иде у ту школу и даље, нећу да се среће са насилницима и да их гледа у очи – каже Зоран Николић за Блиц.

Извештај Полицијске станице у Аранђеловцу достављен је Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу је 8. новембра о догађају од 13. октобра 2017. године, у Техничкој школи „Милета Николић“ у Аранђеловцу, када је у одељењу првог разреда дошло до физичког насиља над ученицом тог одељења, малолетном Б. Н. (16).

Њу су, како се види на видео-снимку направљеним мобилним телефоном, а који је у посед школе доспео тек 25. октобра, види како вршњаци међу којима су и девојчице брутално малтретирају, туку и вичу на Б. Н.

Кривични поступак према троје малолетника, С. В., К. В. и Д. Р., Више јавно тужилаштво у Крагујевцу покренуло је због кривичног дела „насилничко понашање“, извршеног на штету малолетне Б. Н. Укључени су сви надлежни органи и стручне службе ради даљег спречавања вршњачког насиља.

Председник Србије Александар Вучић замолио је данас, у посети Аранђеловцу, ученике средње техничке школе „Милета Николић“ да добар људски однос одрже и сачувају га не само за укућане, него и за своје другове.

ТопПрес/ Извор: Телеграф.рс

KOMENTARI