Подметнут пожар у гимназији у Крагујевцу, ухапшен осумњичени

Подметнут пожар у гимназији у Крагујевцу, ухапшен осумњичени

КРАГУЈЕВАЦ – У Првој крагујевачкој гимназији у току ноћи је подметнут пожар, жртава није било, али је причињена велика материјална штета, а полиција је у међувремену ухапсила осумњиченог.

Како се наводи у саопштењу ПУ Крагујевац, полиција је данас ухапсила Н. Г. (1981) из Крагујевца, осумњиченог да је ноћас око два сата после поноћи подметнуо пожар.

У пожару није било повређених, а причињена је велика материјална штета, наводи се у саопштењу и додаје да су пожар угасили припадници Ватрогасно – спасилачке јединице у Крагујевцу.

Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко дело против опште сигурности, по налогу Основног јавног тужилаштва у Крагујевцу осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће спроведен тужиоцу.

Из Министарства просвете потврдили су Танјугу да ће се настава несметано одвијати после празника.

Такође, истакли су да је причињена велика материјална штета с обизром да се ради о једној од најстаријих српских гимназија основана 1833. године.

Одлуком Владе Републике Србије школа је 11. децембра 2008. године проглашена за школу од посебног националног значаја и под заштитом је као споменик културе.

Директорка школе: Штета велика, уништене књиге, слике..

Тешко је у овом тренутку тачно проценити вредност материјалне штете причињене након пожара у Првој крагујевачкој гимназији, али је она свакако велика, рекла је за Танјуг директорка те школе Славица Марковић.

„Тешко је у овом тренутку рећи у бројкама, али је штета велика. Доста је уништено ствари, предмета, али и оно што има непроцењиву вредност, а то су књиге, слике…”, каже Марковић.

Према њеним речима, пожар је захватио три наставничке канцеларије и једну учионицу.

Упитана да ли ће се настава несметано одвијати након празника, Марковић одговара да захваљући Комуналној служби Крагујевца и запослених у школи тренутно се рашцичћава простор, наводећи да ће све бити оспособљено за наставу до 9. јануара.

Напомиње да ће пре почетка наставе бити проверене електричне инсталације, како би се утврдило да нема опасности за децу и запослене.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI