Пуцњем из Карађорђевог топа свечано отворена 55. Опленачка берба

Пуцњем из Карађорђевог топа свечано отворена 55. Опленачка берба

Топола – Привредно – туристичка манифестација Опленачка берба отворена је данас 55. пут у Тополи. Госте је поздравио председник општине Топола Драган Живановић, нагласивши у свом обраћању значај ове манифестације.

„Данас су овде са нама гости из Републике Српске, начелница Шумадијског округа Биљана Илић Стошић као и председник општине Кнић. Опленачка берба је манифестација која окупи људе из Србије али и шире. Имамо осам винарија и са поносом могу рећи да је Топола најзначајнија дестинација на мапи винског туризма. Наша општина оствари 20 милиона евра извоза воћа углавном на руско тржиште“, рекао је председник општине Топола Драган Живановић.

Председник Живановић и Јовановић поздрављају госте, фото: ТопПрес

Иако је била тешка година за воћаре, берба је и ове године успешно организована. Председник СО Топола Драган Јовановић истакао је да се површине под воћњацима и воноградима шире.

„Трудимо се и чинимо све што можемо да воћњака и винограда буде све више, да се развијамо и растемо. Бог нам је подарио лепо време иако смо имали тешке дане све је иза нас и ова три дана сви сте позвани да заједно уживамо у Опленачкој берби. Сутра је на Сабору сва лепота Србије око 2500 учесника, игре, песме. Грожђе, вино, добра храна па добро дошли у Тополу“, изјавио је Јовановић.

У Карађорђевом граду велики број посетилаца који су присуствовали свечаном отварању бербе, фото: ТопПрес

Излагачи су испунили централне улице које воде ка Опленцу. Широка понуда грожђа, вина као и пољопривредних производа.

Лепо време је измамило бројне посетиоце који застају поред штандова и распитују се о производима. У дане викенда посетиоце очекује богат програм. Организатори очекују високу посећеност обзиром да метеоролози најављују лепо време.

ТопПрес

Ове године ипак добра понуда грожђа, фото: ТопПрес

Улице испунили шетачи, фото: ТопПрес

 

 

 

KOMENTARI