Радови на путној инфраструктури у пуном јеку

Радови на путној инфраструктури у пуном јеку

Снег оковао села под Рудником, деца нису отишла у школу
Неопходна санација пута
Ничија земља у селу Шуме

Топола – Лепо време ове јесени користи се да се што више путева санира у општини Топола. Нови километри асфалта већ су урађени а према речима надлежних из локалне самоуправе радиће се све док временске прилике то буду дозвољавале.

Урађен је путни правац у  МЗ Бор, као и засеок  Крстача који се налази између села  Пласковац и Овсиште.
У селу Трнава раније је урађено око 400 метара у засеоку Лелићи а око 300 метара су мештани суфинансирали са општином. Извођач радова је фирма ПЗП Крагујевац.

Такође  расписана је  јавна набавка за уређење дела водотокова другог реда у општини Топола. Радови подразумевају на речним коритима земљане радове, бетонаже и облагање каменом.

„Најпре ће се радити Каменица у Тополи у дужини од два километра и то део од  ушћа у Кубршницу па  узводно у делу где је правила највеће проблеме  за време великих падавина. Затим радићемо поток Костура од Јунковца па преко Наталинаца до ушћа у Јасеницу. Тај поток када су бујице нам прави огромне проблеме нарочито у Наталинцима. Након тога радићемо Блазнаву “сува река”, Јарменовце “Јарменовачка река“,  део Раславице у Доњој Шаторњи. У овој године за ове радове издвојено је 43.000.000 дин без пдв-а, радови би требало да буду завршени до лета следеће године. Склопили смо и уговор са извођачем радова за санацију 3,5 км Кубршнице, извођач радова је предузеће Водопривреда из Смедеревске Паланке. Вредност ових радова је 8.000.000 динара“, рекао је председник СО Топола Драган Јовановић.

ТопПрес

KOMENTARI

TOPPRESS: 0
DISQUS: 0