Смрт српским путевима иде на 4 точка: Објављени ужасни подаци о кочницама на аутомобилима

Смрт српским путевима иде на 4 точка: Објављени ужасни подаци о кочницама на аутомобилима

НЕВЕРОВАТАН ПРОБЛЕМ ЗА ВОЗАЧЕ: У Србији је управо забрањена регистрација увезених аутомобила и уградња плина!
Фалсификовао налоге за регистрацију возила
Неисправно 28 одсто прегледаних возила

Скоро свако треће возило које је прегледано у традиционалној акцији Ауто-мото савеза Србије „Исправно возило – безбедно возило“ не би прошло технички преглед, а још је поразнија чињеница да је од тих аутомобила чак 41 одсто са неисправним кочницама!

Ипак, у Ауто-мото савезу истичу да је овај резултат бољи него у истом периоду прошле године и да је проценат неисправних аутомобила у 2017. години смањен десет одсто у односу на резултате у акијама спроведеним у 2016. години.

У Србији је увезено више од 140.000 половних возила за првих десет месеци ове године, а више од 80 одсто ових возила је старије од десет година што иде у прилог чињеници да је на нашим путевима све већа опасност од неисправних возила.

Анализом је утврђено да 41 одсто возила има проблем са кочницама, 12 одсто са системом за управљање, а светлосна сигнализација није била потпуно исправна код 34 одсто аутомобила.

У претходној акцији у јуну ове године најчешћи проблем, показало се, били су уређаји за заустављање и то у 38 одсто случајева, док је 32 одсто кварова детектовано на уређајима за осветљавање, односно на уређајима за управљање 16 одсто.

Можда ће ове резултати променити у будућности ако се усвоји закон да сва возила старија од 15 година морају обавезно да иду два пута годишње на технички преглед.

ТопПрес/ Извор: Телеграф.рс

KOMENTARI

TOPPRESS: 0
DISQUS: 0