СНС Топола: Укинути наплату паркинга, јер новац не иде у буџет већ у приватне џепове (ВИДЕО)

СНС Топола: Укинути наплату паркинга, јер новац не иде у буџет већ у приватне џепове (ВИДЕО)

Топола – Одборник Српске напредне странке, Игор Петровић је на 15. Седници Скупштине општине Топола, одржане 12. септембра 2017. године, предложио допуну дневног реда да се укине наплата паркинг сервиса у Тополи, каже се у саопштењу ОО СНС Топола достављеном медијима.

Предлог допуне је на основу члана 79. Статута Општине Топола и пуноважног покретања иницијативе (петиције) грађана коју је потписима подржало 766. грађана општине Топола. На скупштини је предлог одбијен. Гласало је пет одборника “за” и то предлагач (Игор Петровић) и четири одборника Групе грађана (Нови људи – боља Топола), а “против” је било 23, “уздржано” три одборника свих осталих политичких опција заступљених у СО Топола.

Игор Петровић је за скупштинском говорницом рекао да ,,Новац од наплате паркинга не иде у буџет општине Тополе (само 10 одсто), већ се слива у џепове оних који живе на рачун грађана Тополе. Ова фирма (Савант д.о.о) основана је једино да се бави наплатом паркирања у Тополи и успешно послује. Огроман проблем је и кажњавање, односно, доплатна карта, као нека врста казне. Подсетићу одборнике да је Управни суд донео одлуку објављену у Службеног гласнику РС бр. 49/11, а у којој је прогласио одлуку о плаћању доплатне карте као противзакониту и наредио да се обустави издавање доплатних карти“.

Иначе, ОО СНС Тополе је приликом увођења наплате паркинг сервиса, 2012. године, организовао петицију грађана за укудање наплате, али ни тада није добила потребну већину да би била усвојена.

ОО СНС Топола

 

KOMENTARI