Стефановић доделио 710 аутомобила, 2019. још три хеликоптера

Стефановић доделио 710 аутомобила, 2019. још три хеликоптера

Сазнајемо: Ево у ком тренутку ће се одузимати возила због вожње у пијаном стању
Од сутра ригорознија контрола возила уз фотографисање
Немачка донирала 29 возила српској полицији

Министарство унутрашњих послова добило је данас 710 нових аутомобила који су предати на коришћење полицијским управама и полицијским станицама у Србији, а возни парк ће до краја године бити богатији за хиљаду возила.Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је да ће почетком 2019. стићи и три нова хеликоптера после 40 година.

На свечаној церемонији доделе аутомобила Стефановић је истакао да се на тај начин улаже у већу безбедност грађана јер ће полиција бити ефикаснија у раду.

“Ово је значајна испорука возила за МУП која ће се осетити у свим општинама у Србији. То нам је био циљ и задатак, да сваки грађанин осети већу безбеност. Улагањем у услове за рад полиције, улаже се у безбедност грађана”, рекао је он.

Он је објаснио да су патролна возила намењена општој и саобраћајној полицији, наводећи да је то први контигент возила, а МУП чека додатна испорука возила за жандармерију, интервентну полицију, полицијске станице.

Како каже, саобраћајна полиција је добила возила са већим пртљажником за опрему, радаре и слично, што до сада нису имали, а истакао је и да ће у наредном периоду бити обезбеђене нове марице, патролни мотоцикли, нова ватрогасна и теренска возила.

“Возни парк ће бити богатији за преко хиљаду возила у овој години. Трудићемо се да додатно осавременимо УКП, граничну полицију и друге јединице”, рекао је министар. МУП је, каже, формирао комисију за расходовање старих аутомобила којих има око хиљаду, а новцем који ће бити обезбеђен од њихове продаје, биће купљени нови аутомобили.

Уз подршку председника Александра Вучића, полиција ће од следеће године имати веће плате, каже Стефановић и додаје да је за редовну полицију набављено преко 20. 000 униформи, да је извршена реконструкција станица, а до краја године ће бити опремање полицијских станица новим рачунарима.

Министар је полицајцима пожелео да им возила помогну у решавању свакодневних задатака, те да ће се трудити да грађани осете бољитак и да је Србија безбеднија.

ОЧЕКУЈЕМ ЈЕДНУ САСВИМ НОРМАЛНУ АТМОСФЕРУ

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да очекује да сутрашња Парада поноса протекне без било каквих проблема.

“Безбедносну процену је радила Дирекција полиције, формиран је штаб који се тиме бави, ми смо у сталној комуникацији са свима, све тече у складу са законом и у складу са проценама које смо имали раније”, рекао је

„Очекујем једну сасвим нормалну атмосферу“, рекао је министар одговарајући на питање о безбедносној процени за одржавање Параде поноса.

Извор: Танјуг

KOMENTARI

TOPPRESS: 0
DISQUS: 0