Стевић: За развој општина и градова 320 милиона динара

Стевић: За развој општина и градова 320 милиона динара

Министарство државне управе и локалне самоуправе издвојило је за 2018. годину 320 милиона динара за развој јединица локалне самоуправе у Србији, што је 30 пута више новца него лане, изјавио је данас државни секретар у Министарству за државну управу и локалну самоуправу Бојан Стевић.

Према његовим речима, више новца за локалне самоуправе издваја се како би се сви делови Србије равномерно развијали и отварала нова радна места.

Стевић је на тв Пинк рекао да ће највећи део средстава, чак 80 одсто, бити уложено у инфраструктуру, као и да ће свака општина добити по један пројекат.

Тренутно је у изради Правилник за локалне самоуправе, поручује Стевић, који ће садржати три посебне ставке о изради инфраструктурних пројеката, увођењу електронске управе и ИТ сектора и развоју туристичких манифестација.

Како је истакао, Правилник ће „помоћи“ локалним самоуправама да заврше започете пројекте, отпочну нове или израде пројекте који су од значаја за ту локалну заједницу, наводећи да је и циљ увођење електронске управе и ИТ сектора како би се локалне самоуправе повезале са државним институцијама.

Такође, тим Правилником биће омогућено да мање развијене општине могу да конкуришу за више средстава.

Стевић истиче да је политика о равномерном развоју целе Србије политика која је започела са бившим премијером, а садашњим председником, Александром Вучићем, а настављена са премијерком Аном Брнабић.

Наглашава да ће бити расписан конкурс за локалне самоуправе, где ће оне моћи да предложе своје пројекте и додао да ће конкурс бити расписан и за националне мањине, за које је ове године, каже, издвојено 22 милиона динара.

Они ће на конкурсу, иштиче Стевић, предложити пројекте из области информисања на језицима својих националних мањина.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI