СТРАШНА ВЕСТ: Мале богиње стигле у Крагујевац, има оболелих!

СТРАШНА ВЕСТ: Мале богиње стигле у Крагујевац, има оболелих!

У Србији више од 1.800 оболелих од малих богиња
Батут: Расте број оболелих од малих богиња
Ево када ће ЕПИДЕМИЈА МАЛИХ БОГИЊА почети да јењава

У српским срединама на Космету досад је званично потврђено седам случајева оболевања од малих богиња Лабораторијски је потврђено у Институту за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“ да је особа из Косовске Митровице која је током боравка у Крагујевцу развила симптоме болести оболела од морбила, пишу Новости. Мале богиње стигле су са КиМ до Крагујевца.

То је други случај оболевања од малих богиња на територији централне Србије откако је на КиМ проглашена епидемија, јер је у међувремену лабораторијски доказано да је жена с територије општине Бујановац која је имала контакте са оболелима у Клиничком центру Приштина оболела од малих богиња.

То су засад и једина два случаја која су – од избијања епидемије на Космету, у којој је до сада у срединама са већинским албанским становништвом регистровано више од 200 оболелих – пријавили заводи за јавно здравље на територији централне Србије, у Крагујевцу и Врању, пишу Новости.

У српским срединама на Космету досад је званично потврђено седам случајева оболевања од малих богиња.

До избијања епидемије на КиМ, у првих девет месеци ове године, према подацима Института „Др Милан Јовановић Батут“, у Србији је регистровано 12 случајева малих богиња (генотип Б3) из пријављених епидемија у Крушевцу и Сремској Митровици.

ТопПрес/ Извор: Телеграф.рс/Новости

KOMENTARI

TOPPRESS: 0
DISQUS: 0