Шумадијска регија и Покрет за будућност Горњег Милановца потписали Споразум о стратешком партнерству

Шумадијска регија и Покрет за будућност Горњег Милановца потписали Споразум о стратешком партнерству

Бомбе и гранате где им место није: НУС на њивама и гробљима, у смећу и на дрвећу
У Шумадији повећан степен заштите од поплава, уложено 26,4 милиона
Сусрећу се села Шумадије, Доња Сабанта прва

Шумадијска регија и Покрет за будућност Горњег Милановца потписали су Спразум о стратешком партнерству, који су назвали „улагањем у будућност Шумадије“.

Споразум су потписали председник Шумадијске регије и члан Председништва покрета слободних грађана, Саша Миленић и др Милан Петровић, председник покрета за будућност Горњег Милановца. Потписани спорзум представља институционални оквир за међусобну сарадњу Шумадијске регије и Покрета за будућност Горњег Милановца. Иначе, Шумадијска регија је једна од организација које су се придружеле Покрету слободних грађана.

Према речима Саше Миленића, данас потписани споразум је улагање у будућност Шумадије. „Сматрамо очигледним да је режим Српске напредне странке концентрисао сву моћ у рукама само једног човека и потпуно умртвио политички тонус и сваку предузимљивост. У мртвом мору Вучићеве аутократије друштвени живот заједнице се распада и атомизује. Због тога је споразум о стратешком партнерству Шумадијске регије са Покретом за будућност Горњег Милановца једна блага вест охрабрења. То је основ за повезивање два локална удружења грађана, посвећена својим завичајним срединама, али и њихових активиста и свих грађана и делатника самог срца Шумадије“, рекао је Миленић и додао да је та активност припрема настајања алтернативе постојећем стању, са визијом локалног и регионалног развоја.

Стране потписнице су настале као последица дубоког неслагања са развојем друштвено-политичких, економских, образовних, информативних и опште-културних прилика како на државном тако и на локалном нивоу у Републици Србији. Оба удружења грађана су убеђена да ће без коренитих промена политичког, друштвеног, образовног, привредног, пољопривредног, здравственог, медијског и културног система, укључујући и начин функционисања политичког, образовног, медијског и културног живота локалних средина, Република Србија наставити своје заостајање за развијеним земљама, а тренд исељавања грађана, депопулације и демографског пражњења Србије ће попримити још трагичније размере, речено је при потписивању Споразума.

„Не скривамо да данас ево почње повезивање снага које ће чинити инфраструктуру Покрета слободних грађана на простору централне Србије, па сходно томе, најављујемо да ће у данима пред нама бити још оваквих и сличних споразума и са удружењима из других шумадијских градова и вароши. Будимо успавано срце Србије са свешћу да с ослонцем на самоуправу и добру вољу, пре или касње, ипак људи побеђују“, закључио је Миленић.

Др Милан Петровић, председник Покрета за будућност Горњег Милановца изразио је задовољство због потписивања Споразума о стратешком партнерству са Шумадијском регијом. „Програмска сличност оба удружења је била одлучујући фактор који је произвео потписивање Споразума о стратшкој сарадњи“, истакао је Петровић.

Др Ненад Бабовић је представио Покрет за будућност Горњег Милановца и упознао јавност са његовим активностима. „Покрет окупља људе који хоће промене у Горњем Милановцу, то су људи са богатим радним и стручним биографијама, углавном без политичког искуства. Неодстатак ‘политичког стажа’ не видим као ограничење, напротив, убеђени смо да ћемо веома брзо постати значајан фактор на политичкој сцени нашег града. Основани смо прошле године, пратимо политичка дешавања у Шумадији и Србији, препознали смо програмску блискост са Шумадијском регијом и Покретом слободних грађана и надамо да ће наша сарадња позитивно утицати на политичку сцену Милановца и Шумадије“, рекао је Бабовић.

ТопПрес/ Извор: ИнфоКГ, Јована Младеновић

KOMENTARI

TOPPRESS: 0
DISQUS: 0