Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да ће сутра, у среду и четвртак бити хладније, местимично са снегом, уз стварање или повећање висине снежног покривача, нарочито у уторак, и то на југозападу, југу и југоистоку земље

У нижим пределима, јужније од Саве и Дунава, очекује се формирање снежног покривача од 5 до 15 центиметара, а у брдско-планинским пределима нових 15 до 25 центиметара, локално и више, објављено је рано јутрос на сајту РХМЗ.На северу земље очекују се мешовите падавине – киша, суснежица и снег.

– Данас у другом делу дана и у ноћи ка уторку следи погоршање и захлађење са падавинама. Изнад 700 метара надморске висине углавном снег, док би ниже могло бити кише, суснежице и онда снега – најављује метеоролог Марко Чубрило.

У низијама се по последњој процени ЕЦМWФ-а очекује од 0 до 6 центиметара снега, док би предели преко 700 метара надморске висине добили од 5 центиметара до 13 центиметара снега, а планине југозападне Србије, северне Црне Горе и делова средишње и источне БиХ преко 900 метара надморске висине и до око 18 центиметара понегде. Испод 800 метара надморске висине снег ће се већ сутра отопити – истиче Чубрило.

ТопПрес/ Извор: Танјуг