Михајловић: Авиони из Лађеваца полећу за три месеца

Михајловић: Авиони из Лађеваца полећу за три месеца

Лучани – Министарка саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Зорана Михајловић казала је приликом данашње посете општини Лучани, да је Влада Републике Србије прошле недеље донела одлуку да аеродром Лађевци постане мешовити, односно цивилно – војни аеродром и најавила потписивање уговора са оператером за цивилни сектор.

“Дакле Влада РС ће потписати уговор у петак са оператером за цивилни део аеродрома, а то је предузеће Аеродроми Србије, тог тренутка аеродром Лађевци добија статус мешовитог међународног аеродрома”, најавила је Михајловић.

Министарка је истакла да ће Влада РС уложити 8,6 милиона евра у проширење писте, као и за опрему која је потребна а везана је пре свега за безбедност.

“Наш план је да у јуну месецу имамо авионе типа Боинг 737 који могу да слете и полете са аеродрома Лађевци. Мислим да је најтежи део посла у том смислу завршен. Свим овим одлукама, сада је овај новац који имамо обезбеђен, да најефикасније завршимо тај посао и да у јуну имамо авионе и да коначно поред београдског и нишког аеродрома имамо међународни аеродром у Краљеву”, закључила је министарка Зорана Михајловић.

TопПрес/ РИНА

KOMENTARI