Од сада ће сви корисници припејд СИМ картица морати да се региструју због једног оправданог разлога

Од сада ће сви корисници припејд СИМ картица морати да се региструју због једног оправданог разлога

Одбор Скупштине Србије за контролу служби безбедности оценио је данас да је неопходно убрзати доношење новог закона о електронским комуникацијама, којим ће се увести обавезна регистрација корисника припејд СИМ-картица, и „регулисање“ броја СИМ картица једног лица код једног оператера

У саопштењу после седнице наводи се да су чланови Одбора указали на потребу измене Закона о Безбедносно-информативној агенцији, да би се правно уредила специфична организациона структура, радно-правни статус и положај припадника Агенције.

Одбор је утврдио и Извештај о извршеном надзору над радом служби безбедности 2017. године, у чијем закључку се наводи да су поступале професионално, у складу са законом и у оквиру овлашћења, и да су сва „релевантна сазнања, процене и анализе о безбедносним изазовима, ризицима и претњама правовремено достављене свим надлежним државним органима“.

Чланови Одбора су приликом надзорних посета и контроле рада служби безбедност, установили да није било пропуста и незаконитости приликом примене овлашћења за примену посебних поступака и мера за тајно прикупљање података прописаних законом.

Одбор је усвојио и Извештај о раду генералног инспектора служби Министарства одбране 2017. године

ТопПрес/ Извор: Телеграф.рс/ Бета

KOMENTARI