foto pixabayfoto pixabay

Одбор Скупштине Србије за контролу служби безбедности оценио је данас да је неопходно убрзати доношење новог закона о електронским комуникацијама, којим ће се увести обавезна регистрација корисника припејд СИМ-картица, и „регулисање“ броја СИМ картица једног лица код једног оператера

У саопштењу после седнице наводи се да су чланови Одбора указали на потребу измене Закона о Безбедносно-информативној агенцији, да би се правно уредила специфична организациона структура, радно-правни статус и положај припадника Агенције.

Одбор је утврдио и Извештај о извршеном надзору над радом служби безбедности 2017. године, у чијем закључку се наводи да су поступале професионално, у складу са законом и у оквиру овлашћења, и да су сва „релевантна сазнања, процене и анализе о безбедносним изазовима, ризицима и претњама правовремено достављене свим надлежним државним органима“.

Чланови Одбора су приликом надзорних посета и контроле рада служби безбедност, установили да није било пропуста и незаконитости приликом примене овлашћења за примену посебних поступака и мера за тајно прикупљање података прописаних законом.

Одбор је усвојио и Извештај о раду генералног инспектора служби Министарства одбране 2017. године

ТопПрес/ Извор: Телеграф.рс/ Бета