Туристичке агенције почеће са реализацијом уговорених туристичких путовања према већини држава у којима традиционално бораве наши туристи крајем јуна и почетком јула месеца, саопштила је данас YUTA.

На данашњој седници Управни одбор YUTA је закључио да су туристичке агенције кадровски и организационо спремне за реализацију свих уговорених туристичких путовања за предстојећу летњу туристичку сезону.

„У складу са расположивим информацијама и очекиваним протоколима, туристичке агенције информишу јавност да ће отпочети са реализацијом уговорених туристичких путовања према већини држава у којима традиционално бораве наши туристи крајем јуна и почетком јула месеца“, каже се у саопштењу.

У саопштењу се каже да ће агенције водити рачуна о безбедности путника и да ће додатно посветити пажњу што квалитетној реализацији уговорених путовања у складу са прописима.

„Организатори путовања ће у свом раду стриктно поштовати мере које прописују надлежне здравствене организације ради безбедног путовања и боравка наших туриста у уговореним дестинацијама“, каже се у саопштењу.

ТопПрес/ Извор: Танјуг