Топола – Једна улица у Тополи са правом носи епитет најбогатије, јер у њој живи око 20 малишана. Родитељи кажу да је Никољска улица, „срце Тополе“ јер се у овој улици ори дечја граја свакога дана, али ипак у дане празника је најгласнија.

Фото: ТопПрес

„Наша улица се налази недалеко од Основне школе ‘Карађорђе’ и испод Дома здравља. Можемо с поносом рећи да је ‘срце Тополе’ управо овде јер свакога дана у поподневним часовима када се сва деца сакупе после школе, овде се само чује смех. Родитељи су недавно направили игралиште баш негде на средини улице, како би нашу децу склонили са улице али и да имају простор где ће се дружити и играти“, рекла је Милица Бакић, мама из Никољске улице.

Фото: ТопПрес

Игралиште је за ову децу постало као друга кућа, јер своје слободно време проводе највише на њему. Поред игре и забаве ту се организују и разне друге активности а у дане празника игралиште је попуњено до последњег места.

Фото: ТопПрес

„Играју кошарку, фудбал, разне њихове игре, а обзиром да у насељу имамо осам васпитачица, често за децу организујемо и разне креативне радионице управо на игралишту. Тако смо на Велики петак овде фарбали јаја, а ево и данас смо се окупили да се сви заједно дружимо. У дане корона пандемије дечици смо овде правили рођендане и тај обичај ћемо сигурно наставити и даље када год временске прилике дозволе“, прича Александра Спасић, мајка двоје деце.

Фото: ТопПрес

Која је симболика празника и како се шарају јаја, ова деца најбоље уче у друштву својих мама и бака и то у друштву кроз игру и забаву.

Према речима родитеља из Никољске, наставиће даље уређење игралишта и простора око њега јер ће у скоријој будућности на овом месту бити још више деце.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес