Према прогнози РХМЗ, У Србији ће данас бити претежно сунчано и топло. Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да ће до петка на подручју Србије бити веома топло. На подручју Бачке, Баната, Срема, Поморавља и источне Србије на снази је наранџасти метео-аларм, што значи да је време опасно.

Максимална температура данас од 32 до 35 степени Целзијуса, сутра од 34 до 37, а у петак на југу и истоку Србије локално и до 39 степени Целзијуса, објављено је на сајту РХМЗ-а.  Ветар слаб и умерен, западни и северозападни.

У четвртак сунчано и веома топло са максималном температуром од 34 до 37 степени.

У петак ујутро и пре подне сунчано, на југу и истоку Србије још топлије (локално и до 39), а освежење с кишом, пљусковима, грмљавином и са условима за локалну појаву непогода са градом и олујним ветром после подне ће најпре захватити западну и северозападну Србију, а увече и у току ноћи ће се проширити на остале крајеве.

Од суботе максималне температуре од 25 до 30 степени, а уз променљиву облачност смењиваће се сунчани интервали и појава краткотрајне кише или пљуска са грмљавином.

ТопПрес/ Извор: Танјуг