Вулину уручена златна медаља „Таковски устанак“ 2021 (ВИДЕО)

Вулину уручена златна медаља „Таковски устанак“ 2021 (ВИДЕО)

Горњи Милановац – Министру унутрашњих послова у Влади РС Александру Вулину уручена је у Горњем Милановцу, поводом Дана општине златна медаља „Таковски устанак“ 2021.

„Када добијете награду у граду који расте у сенци Таковског грма, граду које је породио модерну Србију а породио је храброшћу колико и памећу, када добијете награду од људи које рађају ова брда, а рађају упорне и тврдоглаве људе који негују успомену на своја опредељења и своје изборе, без обзира какво време било око њих. Када добијете награду од потомака оних који су поштовали једну Династију и када је пала, који су чували традицију четовања када ни у српским партизанима нисте смели да говорите, оних који су када су други палили Скупштину говорили да ће сами изабрати ко ће их водити, када добијете награду од оних чији је градоначелник имао храбрости да каже амбасадору једне моћне земље, да није достојан те земље из које долази, нити ове наше земље, када добијете награду са којом вас ставе у исту раван са оним који је написао `Пркосну песму`, онда морате да осетите понос већи од скромности. Можда није мудро-али је људски”, рекао је Вулин.

Како је рекао, приликом обраћања, министар Вулин, он зна да признање није дато њему већ оним институцијама и вредностима које оне представљају а којима је имао част да буде део.

„Имао сам ту част и привелегију да будем у Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и са вама сам делио понос што сте сами обновили Центар за социјални рад и када сам по наређењу врховног командата постао министар одбране био сам бескрајно поносан што у сенци Таковског грма корачају, марширају и прве подофицирске звездице добијају припадници Војске Србије. Не могу а да не осетим понос што сте наградили сваку од ових институција користећи мене да испред свих њих добијем ово велико признање”, истакао је он.

ТопПрес/ РИНА

KOMENTARI