Да ли политика искључује струју по Тополи или неплаћени рачуни?

Да ли политика искључује струју по Тополи или неплаћени рачуни?

Топола – Колико је струја неопходан енергент најбоље су се ових дана уверили мештани села Шуме надомак Тополе, који су због дуга за електричну енергију остали у мраку. Они су се обратили нашој редакцији јер како кажу, постоји сумња да им струја није исечена само због дуга.

„Имао сам дуг за струју око 57.000 динара, дошли су да секу, и не буним се ја због тога. Међутим, радник ЕПС -а уопште није желео да ме саслуша, тако рећи ни да разговара самном. Лепо му кажем, као човеку, да сачека пет минута почео сам да мељем кукуруз за стоку, ал он не слуша уопште и оде на бандеру, кад ми осече струју како  после да мељем? Причам му ја, имао сам и део новца да платим, ал он се пење и даље и каже мени, ‘Нисте гласали Јовановића, хтели сте Вучића, тек ће да долазимо’, оде до врха и пресече жицу. Замисите ви то, он ће мени да одређује кога ћу ја да гласам и као да је то битно кад сам имао дуг“, каже за ТопПрес мештанин села Шуме, Горан Јовановић.

Он наглашава да разуме њихов посао  и не оспорава сечу струје ако већ нема другог решења.

„У кући имам мало унуче од седам месеци, двоје инвалида и они мени одсеку струју уопште неће да разговарају. Ми сељаци смо навикли да плаћамо и што треба и што не треба, после исплаћеног дуга  струју су ми поново укључили, али не бих волео да опет дођу тим поводом“, рекао је Јовановић.

Без електричне енергије  због дуга од око 28.000 остала је на кратко и  Јасмина Живановић.

„Муж ми је срчани болесник, недавно је изашао из болнице, син ми није био кући у том тренутку. Замолила сам радника  да само мало сачека да позовем сина да видим за колико стиже кући да плати бар део дуга или можда све ако има новца да нам не сече струју. На моју молбу он каже, ‘ја сечем струју а ви платите па нека вам укључе’. Дуговали јесмо платио је син, али зар мора одмах да се сече“, пита се ова мештанка из Шума .

Због не измирених обавеза за електричну енергију у још неколико домаћинстава на кратко је завладао мрак. Након исплаћених дугова струја је поново загрејала домове а овдашњи мештани се надају да више неће имати овакве госте у својим двориштима.

ТопПрес

 

KOMENTARI

TOPPRESS: 0
DISQUS: 0