Ђорђевић: Влада Србије издвојила 270 милиона динара за бољи положај особа са инвалидитетом

Ђорђевић: Влада Србије издвојила 270 милиона динара за бољи положај особа са инвалидитетом

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је данас да је Влада Србије у овој години издвојила 270 милиона динара за унапређење положаја особа са инвалидитетом. „Програмски конкурс за побољшање положаја особа са инвалидитетом је у завршној фази и тренутно разговарамо о томе на који начин ћемо да распоредимо средства која су предвиђена у буџету“, казао је он новинарима после састанка са 34 удружења особа са инвалидитетом у Србији.

По речима министра, у 2019. је за особе са инвалидитетом издвојено 30 милиона динара више у односу на претходну годину.

„На програмском конкурсу било је 43 предлога удружења особа са инвалидитетом са укупним износом од око 359 милиона динара. Девет предлога није прихваћено из формалних односно правних разлога“, рекао је Ђорђевић.

Он је оценио да опредељена финансијска средства за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Србији треба да буду распоређена равномерно.

„Одлучили смо да због тога сва средства која су распоређена буду објављена на сајту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. На сајту ће бити постављени подаци о томе која удружења су добила новчана средства и за које активности, као и колики износ је у питању“, објаснио је министар.

Ђорђевић је казао да прошле године само једно удружење особа са инвалидитетом у Србији није оправдало додељена финансијска средства.

„То удружење ове године неће добити новац, а биће утврђено и на који начин ће надоместити прошлогодишња средства“, додао је министар.

ТопПрес/ Извор: Бета

KOMENTARI