Други Сабор виолиниста Србије у Прањанима: Ове године  од 14. до 16. августа (ВИДЕО)

Други Сабор виолиниста Србије у Прањанима: Ове године од 14. до 16. августа (ВИДЕО)

Горњи Милановац – На првом састанку Организационог одбора за „Сабор виолиниста Србије“ у Прањанима одлучено је да ће ове године Сабор трајати од 14. до 16. августа.

„Ове године смо много раније кренули у организацију Сабора и имаћемо времена да решимо сва организациона питања, јер смо прошле године били изненађени бројем сабораша а према проценама било их је више од 50.000”, каже Дејан Ковачевић, председник Организационог одбора манифестације додајући да се ове године очекује већи број посетилаца у Прањанима, па самим тим је неопходно да организација буде много озбиљнија.

„Телевизија Пинк је прошле године директно преносила Сабор, што је план и за ову годину. Са великим амбицијама улазимо у овај пројекат, буџет локалне самоуправе је исти као прошле године, имамо најаве да ће и неке државне институције помоћи организацију али очекујемо и подршку привреде из Горњег Милановца јер смо успели да за кратко време организујемо Сабор који је већ нашао своје место у Србији”, закључио је Ковачевић.

Гвозден Николић, идејни творац „Сабор виолиниста Србије“  каже да је први Сабор положио велики испит пред народом па је ове године много већа обавеза организатора, јер се очекује око 100.000 посетилаца, љубитеља виолине и да то нису нереална очекивања.
„Што се учесника тиче, радићемо на томе да доведемо озбиљне виолинисте. Прошле године нам нису веровали када смо их убеђивали да ће бити прави окршај и прави такмичарски дух. Очекивање је да у обе селекције наступи око 50 најбољих виолиниста у Србији. Награда ће бити велике и планирамо да првих пет најбољих такмичара буду награђено значајним новчаним износима”, каже Гвозден Николић.

Састанак организационог одбора, фото: ГЗС

„Од угоститеља очекујемо да постигнемо договор, јако су нам важни али морамо да нађемо заједнички језик. Не смемо да дозволимо да дивљају цене, не желимо цену пива од 400 динара, желимо да сваког сабораша угостимо са скромним и приступачним ценама. Са припремама смо кренули на време, за два месеца бићемо далеко у кампањи, укључиће се Туристичка Организација општине Горњи Милановац и појавићемо се веома озбиљно на сајму туризма у Београду”, закључио је Николић.

Милановачки Културни центар је и ове године организатор Сабора.

ТопПрес/ ГЗС

KOMENTARI