Држава помаже привреди, радници не смеју да остану без посла

Држава помаже привреди, радници не смеју да остану без посла

Нови пакет помоћи који је најавио председник Србије Александар Вучић значајан је показатељ да држава настоји максимално да помогне у оквиру својих могућности привреди и секторима који су најтеже погођени епидемијом корона вируса, изјавила је данас министарка привреде Анђелка Атанасковић.

Каже да ће помоћ компанијама које имају више од милион запослених сачувати радна места, али и обезбедити економску стабилност за велики број грађана, наведено је у саопштењу достављеном Танјугу.

Виталност привреде, ликвидност компанија, спречавање затварања фабрика и пословање без отпуштања радника, успели смо да обезбедимо захваљујући адекватном реаговању државе и пакетима подршке, истиче министарка.

„Заједничким радом ћемо превазићи све изазове који су пред нама. Уз одговорно поступање сигурна сам да ћемо успети да дан после корона вируса дочекамо са што мање последица“, рекла је Атанасковић.

Истакла је да се ресор којим руководи активно залаже за унапређење привредног амбијента у Србији, као и да је у буџету за подстицај привреди ове године издвојено 17,6 милијарди динара.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI