Исплата 100 евра грађанима 11. или 12. маја: Примена мера за предузетнике од уторка

Исплата 100 евра грађанима 11. или 12. маја: Примена мера за предузетнике од уторка

Председник Србије Александар Вучић најавио је синоћ да ће 100 евра грађанима Србије, које је држава обећала, бити исплаћени 11. или 12. маја

„Верујем да ћемо 11. или 12. маја уплатити тај новац људима, то је већ за 20 дана“, рекао је Вучић за Тв Пинк.

Сиромашнима је, каже, тај новац потребан, а остали ће подстаћи потрошњу.

Каже да су се многи смејали тој мери, подсећајући да на тај начин подстичу потрошњу и привреду и најразвијеније земље попут САД, Јапана, Сингапура.

Вучић истиче да Јапан исплаћује својим грађанима 850 евра и наводи да Србија нема толико новца, јер „није таква сила“, али у складу са реалним изворима исплаћује својим грађанима.

„Зашто то раде? Јер подстичу потрошњу, наду, оптимизам. Психологија је увек пола економије“, подвукао је Вучић.

Готово се сви предузетници пријавили за мере, креће од уторка

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да су се готово сви предузетници и власници малих и средњих предузећа јавили за мере државе и додао да се за исплату минималца и одлагање плаћања пореза јавило 145.570 предузетника.

„Ако рачунате још 300. 000 предузетника који имају само један рачун, на који ће се аутоматски мере примењивати, то значи да су се готово сви пријавили за мере, што је добро, а ми већ од уторка крећемо у пуну примену мера“, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Наводи да се Фонду за развој јавило 17 компанија за повољне кредите, као и да пословне банке имају много посла за гарантне схеме од две милијарде евра, додајући да 80 одсто од тога гарантује држава.

„Пословне банке да јачају ликвидност, да поправљају ликвидност фирмама, предузећима, молим их да раде што више и да помажу нашим привредницима“, рекао је Вучић.

Истиче да мере донете у циљу ублажавања негативних последица вируса корона на привреду нису угрозиле план „Србија2025“ и додао да се од великих инвестиционих пројеката неће одустати, а међу њима су изградња пруге Београд-Нови Сад, Моравски коридор, пут Прељина-Пожега. . .

„Буквално смо све оставили, радићемо путеве све из плана „Србија2025″, за све смо обезбедили новац, имамо га довољно“, подвукао је Вучић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI