Још једна жртва Covid-19, укупно седам у Србији

Још једна жртва Covid-19, укупно седам у Србији

Директорка Института за јавно здравље „Батут“ Верица Јовановић саопштила је да је данас још једна особа преминула у Србији услед вируса корона. То је укупно седма жртва у Србији од коронавируса. Јовановић је рекла да је реч о особи старој 48 година, која је преминула у КБЦ „Драгиша Мишовић“. У току ноћи у Србији су преминула још два пацијента код којих је био потврђен вирус Covid-19.

„Данас је тежак дан, забележена су три смртна исхода“, рекла је Јовановић на прес конференцији у Палати Србија.

Пацијент за којег је објављено да је током ноћи преминуо је К.С. (80) који је био хоспитализован у Клиници за инфективне и тропске болести КЦС и који се последњих неколико дана налазио на респиратору, а доктору су уложили максимум током његовог лечења.

Он је иначе је боловао од кардиомиопатије, имао је хипертензију, хроничну опструктивну болест плућа и дијабетес мелитус.

Друга жртва је женска особа П.Б. (62) која је била хоспитализована у Клиничком центру Ниш и која се налазила на респиратору и под сталном пажњом медицинских тимова, који су учинили све да је спасу.

Како се наводи, ипак је дошло до леталног исхода, а преминула је хронично лечила артеријску хипертензију и дијабетес, као и реуматоидни артритис.

У Србији је укупно од корона вируса преминуло седам особа, а  до сада је регистровано 457 случајева заразе.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI

TOPPRESS: 0
DISQUS: 0