Јовановић: Ко је „Јура“ да хапси људе, морамо заштитити храниоца троје деце?!

Рача, Топола – Народни посланик из Тополе Драган Јовановић пружио је подршку раднику из Раче који је ухапшен због наводног ширења панике.

„Јуче је у 14:30 ухапшен је и притворен Славиша Пајовић, радник “Јуре” из Раче, иначе наш Шумадинац из Доње Раче.  Славиша је ухапшен само зато што је упозорио колеге да “Јура” није обезбедила елементарне услове за безбедан рад и да тај рад доводи у опасност здравље свих запослених а затим и њихове деце. Славиша је супруг, отац троје деце од 9, 7 и 2 године, хранилац породице. Да ли смо ми Шумадинци дотле дошли да нас Кореанци затварају само зато што тражимо правду и елементарне услове за рад и то за бедну плату? А тим истим Кореанцима држава је од наших пара дала милионске субвенције. Па дал је заиста могуће да овај човек буде осуђен на затвор због вербалног деликта“?- упитао је Јовановић који ће за овај случај ангажовати адвоката из Тополе.

„Оптужују га за наводно ширење панике, замислите суђење преко ‘скајпа’ у Аранђеловцу и брзопотезни затвор као пример другима да се не побуне. Тек када је његова супруга ступила са мном у контакт ангажовали смо адвоката из Топола који ће га бесплатно заступати. Јер, ово суђење није само Славиши, ово је суђење свима нама“- истиче народни посланик Драган Јовановић.

Према његовим речима „зулум“ се не може трпети и Славиша треба да се пусти на слободу и врати својој породици.

ТопПрес

 

KOMENTARI