Конкурс за субвенције у туризму: За финансирање пројеката укупно 875 милиона

Конкурс за субвенције у туризму: За финансирање пројеката укупно 875 милиона

Министарство трговине, туризма и телекомуникација расписало је јавни конкурс за доделу субвенција за финансирање пројеката развоја туризма у 2020. години. Ове године ће бити издвојено 875 милиона динара за пројекте у туризму, од чега 750 милиона динара за туристичку инфраструктуру.

Како за „Политику“ каже Мирослав Кнежевић, државни секретар у Министарству трговине, један конкурс је намењен за пројекте туристичке инфраструктуре, за које се може конкурисати до 30. јуна, а други који се односи на промоцију, едукацију и тренинге у туризму, отворен је до 31. марта. Први конкурс је иначе усмерен на локалне управе и туристичке организације које могу да конкуришу са различитим туристичким садржајима. Кнежевић истиче да држава сваке године учествује у финансирању ових пројеката у туризму.

На пример, прошле године субвенционисали су садржаје у Врњачкој Бањи, на Златибору, у Сокобањи. „Много садржаја попут паркова, пешачких, бициклистичких и стаза здравља, видиковаца, финансира на овај начин и држава.

Тако се, између осталог, стимулише развој, а приватни сектор, са друге стране, улаже у смештајне капацитете, како би се заокружила и употпунила туристичка понуда, каже Кнежевић.

Како је наведено на сајту Министарства трговине, приликом доделе ових средстава поштоваће се критеријуми који се односе на степен усклађености пројеката са Стратегијом развоја туризма Србије, развојем приоритетних туристичких производа, туристичких простора, као и на адекватно управљање туристичким ресурсима и развојним процесима у туризму.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI