Магла смањује видљивост

Магла смањује видљивост

У Србији је јутрос мањи број возила на путевима и слабији интезитет саобраћаја, а по котлинама и дуж речних токова магла смањује видљивост испод 200 метара, локално чак и испод 50 метара.

Како је саопштио Ауто-мото савез Србије, већи прилив возила очекује у каснијим поподневним и вечерњим сатима, а пре свега на прилазним путевима већих градских средина.

Магла, мокар коловоз и могућа поледица, разлог су за упозорење возачима да брзину и вожњу прилагоде условима на путу и возе на безбедном одстојању од возила испред.

Период повољних временских прилика без падавина који се наставља, у току дана допринеће доброј проходности путева.

Возачи се упозоравају да буду опрезни преко планинских превоја Попадија, подручја Мајданпека, преко превоја Честобродица, Тресибаба, као и на подрручју Црног Врха.

Због повремено успорене вожње која је могућа на обреновачком, панчевачком и зрењанинском путу возачима се саветује више стрпљење и толеранције у вожњи. Измењен саобраћај очекује возаче због радова.

Према последњим информацијама добијених од ЈП „Путеви Србије“ нема задржавања на наплатним станицама.

Према подацима Управе граничне полиције, на нашим граничним прелазима, на путничким терминалима задржавања су до 30 минута.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI