Након ванредног инспецијског надзора забрањен рад Високој школи у Крагујевцу

Након ванредног инспецијског надзора забрањен рад Високој школи у Крагујевцу

Крагујевац – Министарство просвете, науке и технолошког развоја донело је након ванредног инспекцијског надзора решење којим се Високој школи за менаџмент и економију у Крагујевцу привремено (до краја зимског семестра) забрањује рад.

Високој школи из Крагујевца налажено је да без одлагања, престане да обавља наставну и другу делатност до испуњења прописаних услова и о томе јавно обавести студенте.

Школи се забрањује да организује и спроводи упис и полагање испита до краја зимског семестра. Наложено је и уклањање натписа и других обавештења о раду установе из свих просторија које користи та школа, као и престанак рекламирања, а до испуњења прописаних услова, истиче се у саопштењу ресорног министарства.

Како се наводи, Високој школи за менаџмент и економију у Крагујевцу издата је дозвола за рад 1. јула 2016. године, на основу извештаја о почетној акредитацији, након чега је школа поднела захтев за акредитацију 28. марта 2017. године, али још није добила уверење о акредитацији због чега се сматра да не испуњава прописане услове за рад, саопштило је ресорно министарство.

Национално акредитационо тело (НАТ) се на захтев инспектора писмено изјаснило да је Висока школа за менаџмент и економију у Крагујевцу у поступку акредитације и да је на сајту НАТ-а грешком наведено да је захтев одбијен.

Ова школа је пре добијања дозволе за рад, уписала студенте школске 2015/2016. године за основне академске студије на студијском програму економија.

Након инспекцијског надзора инспектори су донели решење којим су наложили поништавање уписа студентима уписаним школске 2015/2016. године, као и поништавање уверења о стеченом високом образовању студентима уписаним ове школске године.

Матичне књиге студената вођене су неуредно и не може се утврдити тачан број уписаних студената. Школа је уписивала студенте школске 2016/2017. године, 2017/2018. и 2018/2019. године. Утврђено је и да школа нема потребан број наставника прописан одредбом члана 23. став 3. Закона о високом образовању.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI