Настављају се радови на путној инфраструктури и уличној расвети у Тополи

Настављају се радови на путној инфраструктури и уличној расвети у Тополи

Топола – Општинско веће дало је сагласност да се покрене јавна набавка и закључе уговори за асфалтирање локалних путева у општини Топола. Према речима председника СО Топола очекује се доста радова када је путна инфраструктура у питању, планирано је да се санирају и два моста, у Жабарима и Манојловцима.

„Радићемо у Митровчићу засеок Милованчевићи, у Тополи део улице Николе Граовца. У Трнави пут за Мамутовац, у Клоки пут поред Ромског насеља, након тога идемо поред игралишта. Доња Трнава од Миленића ка Црвеном брду као и пут за Милорадовиће, Јунковац пут од Миљковића ка Станковићима у горњем крају као и пут за Радојевиће. У Винчи потез Ћумурана као и макадам у Ђурића крају. У Манојловцима пут за Буваче биће завршен већ почетком априла. У Крћевцу нас очекују радови на два путна правца за Манојловиће и Терзиће. Спојићемо Липовац и Митровчић путним правцем преко Карауле“, рекао је Драган Јовановић и додао да се наставља са радовима који су остали од прошле године.

„Зима нас је спречила да завршимо у Жабарима једну деоницу ту ћемо урадити и мост како би тај део пута завршили, такође радиће се и мост у Манојловцима. Остало нам је и у Загорици да завршимо започето прошле сезоне. Поред већ поменутих путева биће их још јер се за неке деонице тек праве договори и припрема документација“.

Поред радова на путној инфраструктури наставиће се радови и на проширењу уличне расвете.

„У Клоки Бујковац и Враново и у селу Шуме као и у Доњој Шаторњи преко клизишта. У Шаторњи морамо пронаћи место за постављање стубова  јер по уговору праћење стања на клизишту је две године након техничког пријема радова а то је октобар ове године. То јесте незгодно јер се тражи сагласност Путева Србије за постављање стубова али покушаћемо то да решимо са Телекомом и њиховим стубовима који су већ постављени“, казао је Јовановић.

Иначе у току прошле године у општини Топола је уграђено око 100 светиљки. Извођач радова је фирма Електро енерџи доо. Београд.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

 

 

 

KOMENTARI