Нигде се воће не румени као у Тополи

Нигде се воће не румени као у Тополи

Нове субвенције у воћарству: Подстицај до 3,5 милиона динара, пријаве до септембра
Колико су уопште здрави домаћи сокови, џемови и слатка купљени од пољопривредника
Министар просвете избацује пецива и грицкалице из школа, уводи ШКОЛСКО ВОЋЕ И МЛЕКО

Топола – Светислав Јовановић из Горње Трнаве код Тополе ,иако 83 годишњак, ове јесени, већи дeo дана проводи у својим воћњацима који се простиру на нешто више од 14 хектара. Лоша година када су у питању временске прилике, али одлична када је у питању род – овако је сезону оценио витални старац из опленачкг краја.

“ Било је кише, било и града, али некако нам је Бог био милостив па нас је све то заобишло. Увек смо били препознатљиви по квалитетном воћу. Ево, ове године поред вишње, нектарине, шљиве, јабуке, грожђа, имамо и крушке које су давне 1953. године посађене. Сорта Калуђерка, самооплодна, добар је род, али су ситније па ће већина заврштити у казану” , каже Светислав.

Светислав Јовановић, Фото: Агро Прес

“ Крушка, ова сорта завршиће у лампеку. Ми у нашем домаћинству искористимо сво воће, око 80 одсто рода свих врста воћака заврши у првој и другој класи за руско и немачко тржиште, док трећу класу прерадимо у слатку зимницу. Искористимо плодну земљу опленачког краја јер верујте, нигде се не румени јабука као у Тополи нити има где слађег и квалитетнијег грожђа него из ових крајева”, каже Светислав Јовановић за Агропресс.

ТопПрес/ Агро  Прес

Фото: Агро Прес

KOMENTARI

TOPPRESS: 0
DISQUS: 0