Низ Јасеницу отпловили украшени бродићи

Низ Јасеницу отпловили украшени бродићи

Топола – Ученици другог и четвртог разреда основне школе у селу Јарменовци данас су низ Јасеницу пустили украшене папирне бродиће. Њихова учитељица дошла је на идеју да ђацима теорију преточи у праксу и да им на тај начин учење буде занимљивије.

Фото: Фејсбук, ђаци пустили низ Јасеницу папирне бродиће

„Радили смо текст из читанке „Папирни бродови“ песника  Рабиндраната Тагореа, која је  заснована на искуству из детињства. Песма приповеда о детету које сања и замишља да је неко други док пушта мале папирне бродове да плове реком. Дечак пушта низ реку мали папирни брод, надајући се да ће да стигне у неке удаљене земље где ће сви да чују за његово име, за његов родни крај. Из радозналости пише своје име и адресу на тим бродовима и украшава их са пуно љубави и труда. Данас смо тако нешто одрадили и ми, најпре су ђаци научили како да направе бродић а потом су на њима писали своје име, презиме, жеље, поруке и такве бродиће смо заједно пустили низ Јасеницу“, каже за ТопПрес учитељица Милена Ранковић Тошић.

Основцима се придружила и једна девојчица будући првак која је такође учествовала у овој активности. Малишани нису крили радост а свима је жеља да њихови бродићи отплове што даље и да њихове мале али велике жеље постану стварност.

ТопПрес

Фото: Фејсбук, учитељица Милена са својим ђацима

 

KOMENTARI