Од понедељка блаже мере, пензионери сат времена у шетњи, почеће међуградски саобраћај

Од понедељка блаже мере, пензионери сат времена у шетњи, почеће међуградски саобраћај

Забрана кретања почиње данас од 18 сати и траје до понедељка у пет сати ујутру, изјавио је данас епидемиолог Предраг Кон.

„Пензионери ће моћи данас и у недељу, од 18 сати до један сат ујутру да искористе својих пола сата за шетњу, не даље од 600 метара од места становања“, рекао је Кон на конференцији у Палати Србија, наводећи да је то одлучено на данашњој седници Владе Србије.

Навео је ће пензионери од следеће недеље, од 27. априла, за шетњу имати један сат у том истом интервалу, од 18 до један сат ујутру.

Како је додао, од 27. априла почеће и међуградски саобраћај, као и да је Влада Србије усвојила ублажавање још неких мера.

Од понедељка, 27. априла биће дозвољен рад пијацама у затвореном простору, фризерским и козметичким салонима, салонима за негу лепоте, као и фитнес центрима и теретанама. Сви објекти морају обављати своје делатности уз коришћење заштитне опреме (маске, рукавице, дезинфекциона средства), саопштено је после седнице владе.

Поједини објекти попут теретана и фитнес центара, услед природе делатности, морају додатно појачати дезинфекцију објеката и посебним протоколима уредити начин рада, водећи рачуна о социјалној дистанци и броју људи унутар објекта.

Препоручено је да се због ограничења броја људи, делатност у овим објектима обавља само по принципу заказивања термина, како би се избегло окупљање већег броја људи у затвореном простору.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI