Одржан трећи Дечји фестивал на Опленцу: Принц Михаило и принцеза Љубица  дружили се са најмлађима

Одржан трећи Дечји фестивал на Опленцу: Принц Михаило и принцеза Љубица дружили се са најмлађима

Топола – Трећи по реду Дечји фестивал одржан је јуче  на Опленцу у организацији Фондације “Корени” која је под покровитељством Њихових Краљевских Височанстава принца Михаила и принцезе Љубице Карађорђевић. Фестивал су посетили ученици Основне школе “Карађорђе” из Тополе, и група деце из хранитељских породица.

Деци су на располагању били јахање коња, стреличарство и гађање из ваздушне пушке. Улаз и све активности били су бесплатни, као поклон принца Михаила и принцезе Љубице, и пријатеља Фестивала деци из Тополе и околине. Због тренутне епидемиолошке ситуације број посетилаца био је око 30.

“Михаило и ја смо пресрећни што се Дечји фестивал на Опленцу одржава по трећи пут, чиме прераста у својеврсну традицију која ће, надамо се, успети да се настави и у годинама које долазе. Сви смо свесни околности у којима се налазимо, али ни у овим тешким временима не смемо заборавити колико је важно омогућити деци да проводе време у природи, истражују своја интересовања, и да се правилно развијају кроз усвајање нових вештина. Колико је то важно потврђују и осмеси деце која су јуче учествовала на Фестивалу, и која се већ радују наредном”, изјавила је  принцеза Љубица Карађорђевић.

Принц Михаило и принцеза Љубица са њиховом кћерком Наталијом, фото: Ненад Јаковљевић

Фестивал је одржан у складу са мерама предострожности прописаним од стране Владе Републике Србије. За све посетиоце биле су обезбеђене заштитне маске и дезинфекциона средства, а посете су биле организоване у групама како би се поштовало ограничење у маскималном дозвољеном броју окупљених и физичка дистанца.

Спонзори који су и ове године подржали Фестивал били су компанија ЕС Комерц из Пријепоља са својом линијом производа од органског воћа и житарица; затим Коњички клуб Urban Cowboy из Гроцке, Опленачко стреличарско удружење, Стрељашка дружина Опленац, Задужбина краља Петра Првог, Удружење стручњака за подршку деци и младима Логос Т, и многи други.

Прицеза Љубица у друшву најмлађих на Опленцу, фото: Ненад Јаковљевић

Већ другу годину за редом спонзор је компанија ЕС Комерц из Пријепоља. Њихови производи нашли су се у рукама овдашњих малишана који су посетили овај фестивал.

„Деца су добила сендвиче и поклон пакете у којима су наши производи, сокови, џемови, пасте. Леп догађај, лепо дружење, штета што је због короне био ограничен број посетилаца, али верујем да ће следеће године бити више деце“, рекао је за ТопПрес Ненад Брајовић, представник компаније ЕС Комерц из Пријепоља.

ToпПрес

Принцеза Љубица и Ненад Браловић, фото: ТопПрес

KOMENTARI