Осам жртава короне у Србији

Осам жртава короне у Србији

Заменица директора Института „Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић саопштила је данас да је још једна особа преминула услед вируса корона у КЦ Војводине, док за случај мушкарца преминулог у Шапцу каже да они још увек немају потврђен податак о инфекцији.

Кисић је рекла да је у Србији, од последњег обраћања струке, јуче у 15 сати, још једна особа преминула због короне, те да је смртност 1,52 одсто.

„Имали сте сви прилику да видите да вам се у ‘нултом времену’ обраћамо са подацима које управо добијамо. Када сам рекла да се десио од претходног обраћања смртни исход, то се односи на смртни исход који се десио у КЦ Војводине“, рекла је Кисић новинарима.

Реч је о пацијенту који је рођен 1958. године, а иначе је боловао од дијабетеса.

Када је у питању случај из Шапца, Кисић је истакла да они још увек немају потврђен податак о инфекцији вирусом корона.

„Добили смо податке да се такође ради о једном дугогодишњем хроничном болесником, а чим добијемо податке да ли се радило о инфекцији или не, бићете благовремено обавештени“, рекла је Кисић.

Поновила је да се струка труди да све информације које дели буду валидне и проверене.

„Ради се о озбиљној ситуацији, када је у питању ова пандемија, тако да било каква нагађања не долазе у обзир, да се било какве непроверене информације пласирају“, рекла је Кисић Тепавчевић.

Раније данас в.д. директор шабачког Завода за јавно здравље Бранко Вујковић на конференцији за новинаре у том заводу рекао је да је мушкарац стар 62 година из Шапца, који је преминуо 25. марта у општој болници у том граду, био је позитиван на вирус корона.

Како је рекао, он је узоркован одмах пошто је у болницу примљен са тешком клиничком сликом, али је преминуо током ноћи, док су надлежни данас потврдили да је био заражен.

Према његовим речима, пацијент је имао и друге здравствене тегобе, гојазност, хипертензију и дијабетес.

У Србији је данас до 15 часова регистрован 71 нови случај заразе коронавирусом, што је укупно потврђених 528.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI