Пензионерима једнократна помоћ и повећање пензија

Пензионерима једнократна помоћ и повећање пензија

Пензионери су дали директан допринос стабилности националне економије и због тога влада у овом периоду тражи начине побољшања њиховог материјалног положаја. То је рекао министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у разговору са представницима Савеза пензионера Србије.

Он је истакао да су резултати финансијске консолидације повољни, чиме су створени услови за исплату једнократне помоћи и за повећање пензија.

„Захваљујући побољшању свих показатеља националне економије и већем броју запослених, повећавају се и изворни приходи Фонда, чиме се омогућује да се сваке године издвоји више средстава за друштвени стандард пензионера, а за те намене у овој години је издвојено 464,4 милиона динара“, истакао је Ђорђевић и додао да ће влада и у наредном периоду наставити да своје успехе дели, не само са пензионерима, већ свим грађанима, саопштило је ресорно министарство.

Састанку су присуствовали Андреја Савић, председник Савеза пензионера Србије, Милан Ненадић, председник Савеза пензионера Војводине, и Василије Белобрковић, председник Градске организације пензионера Београда, као и Драгана Калиновић, директорка Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, и Зоран Милошевић, помоћник министра.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI