„Подељена срећа два пута је већа“: Дечија недеља обележена низом активности

„Подељена срећа два пута је већа“: Дечија недеља обележена низом активности

Топола – Завршена је још једна Дечја недеља, а слоган овогодишње манифестације гласио је: „Подељена срећа, два пута је већа“. Основна школа „Живко Томић“ у Доњој Шаторњи као и претходних година, била је организатор многих занимљивих и веселих активности.

„Наши ученици су дане започињали јутарњом гимнастиком, били домаћини прослављеним одбојкашима. Имали смо част да у новоизграђеној фискултурној сали угостимо Угљешу Илића и Немању Радовића. Спортисти су били изузетно расположени за разговор и дружење са нашим ученицима. Све је протекло у лепом и веселом расположењу. Направљен је заједнички пано, посађено дрвеће. Ученици осмог разреда су посетили Средњу школу у Тополи и присуствовали извођењу представе ‘Сумњиво лице’. Као и сваке године, и ова Дечја недеља није могла да прође без традиционалног маскенбала. Њему се највише радују и у њему учествују ученици и родитељи, али и учитељи и наставници. По томе је наша школа постала препознатљива“, рекла је директорка Основне школе у Шаторњи Марија Обрадовић.

Посађено дрво у оквиру дечје недеље у Доњој Шаторњи, фото: ТопПрес

Последњи, пети дан дечје недеље био је посвећен  неговању сарадње и солидарности. У ту сврху организована је радионица која је имала за циљ дружење деце различитог узраста и различитих потреба.

Маскенбал у школи, фото: ТопПрес

„Дружење и заједничка активност доприносе учвршћивању толеранције и колегијалности међу ученицима, поштовању разлика и уважавању туђег мишљења. Радионица је реализована кроз сарадњу деце узраста од петог до осмог  разреда, чланова Вршњачког тима, Ученичког парламента и наставника грађанског васпитања“, каже директорка Марија.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

KOMENTARI