Прекида се склапање Фијата 500Л: Радници на плаћеном одсуству до колективног годишњег одмора

Прекида се склапање Фијата 500Л: Радници на плаћеном одсуству до колективног годишњег одмора

Крагујевац – Током следеће седмице производња „500Л“ могла би да буде завршена, речено је агенцији Бета у Самосталном синдикату ФЦА Србија. Наиме, према тврдњама из синдиката, запослени би могли да буду упућени на плаћено одсуство све до почетка летњег колективног годишњег одмора од 29. јула до 19. августа.

У синдикату кажу да је информација о термину летњег колективног годишњег одмора званично потврђена, док је она о одласку на плаћено одсуство током наредне седмице „незванична“ и о томе се „само прича“. Председник Самосталног синдиката у ФЦА Србија Зоран Марковић рекао је да ће радници сигурно радити у понедељак и уторак, као и да је производња током радних дана по 208 возила у свакој од две смене, односно укупно 416.

Он је додао да, на основу „неких прича“, постоји могућност да наредне седмице запослени буду обавештени и о одласку на плаћено одсуство све до почетка колективног летњег одмора 29. јула.

Марковић је подсетио да је Влада Србије компанији ФЦА одобрила могућност за додатне дане плаћеног одсуства до краја ове године, укупно 132 дана.

Тиме је број дана плаћеног одсуства повећан за још 87, поред законом дозвољених 45 дана у години.

Марковић је рекао да ће један број радника дане одмора вероватно користити за обављање сезонских послова.

ТопПрес/ Извор: Бета

KOMENTARI