Радови на уличној расвети у пуном јеку: Општина и мештани заједнички финансирају

Радови на уличној расвети у пуном јеку: Општина и мештани заједнички финансирају

Топола – Радови на уличној расвети у општини Топола настављени су после укидања ванредног стања. Од почетка године урађено је неколико праваца а са проширењем се наставља и ових дана.

„Крћевац- кружни ток- улаз у село, Јеленац и  Пласковац -жути брег завршено, Белосавци од цркве ка Зовљаку постављене светиљке чекамо сагласност ЕПС-а за мерно место и укључујемо на овај систем, радићемо додатни крак ка Гаринци. Маскар радићемо следеће седмице, најпре центар код школе а затим још по засеоцима, то је све допуна постојеће тако да нема нових мерних места. У Шаторњи нова расвета долази на правац ка Пријанима поред главног пута ту је предвиђено око 25 светиљки, након тога радимо потез где је клизиште на уласку у Шаторњу јер се ближи крају забрана постављања бандера због санације клизишта. Радићемо и Трнаву засеок Врлаја као и Мамутовац. У  Клоки два потеза, један Туфегџићи-Стојадиновићи и други Цуцуге. Јунковац два засеока као и Шуме доњи крај. Доња Трешњевица Ђокића крај завршено остаје додатак од пар светиљки и то ће бити у наредних 10 дана урађено“, рекао је председник СО Топола Драган Јовановић, и додаје да ће се дефинисати радови на уличној расвети и за друга села првенствено за село Рајковац.

„Што се тиче вароши Тополе, планирамо постављање рефлектора на паркинзима стамбених зграда. Најпре ћемо радити осветљење паркинга код Станкомове зграде  а затим у договору са председницима кућних савета спремни смо да свуда осветлимо додатно како прилазе зградама тако и улазе“, каже председник Скупштине општине Топола.

Мештани у сеоским срединама уз помоћ општине финансирају таксу за прикључак.

„Када говоримо о проширењу расвете, општина обезбеђује сав материјал, али пошто ЕПС за свако мерно место тражи наплату таксе од 80 – 110.000 динара зависно од броја светиљки ми смо морали да замолимо мештане да ту таксу плате са нама пола пола“, истиче Јовановић.

Иначе, општина Топола је из буџета у овој години издвојила 4.5 милиона за проширење уличне расвете.

ТопПрес

 

KOMENTARI