Скупштинско заседање у Тополи одложено, одборници нису изгласали Дневни ред

Скупштинско заседање у Тополи одложено, одборници нису изгласали Дневни ред

Топола – Данашња заказана трећа редовна седница Скупштине општине Топола распуштена је убрзо после самог почетка, зато што није усвојен Дневни ред. Почетку седнице присуствовало је 40 одборника, од којих је 21 гласао за усвајање записника са претходне скупштине. Међутим, друга тачка, усвајање Дневног реда није добила потребан број гласова, јер је за њу гласало само 18 одборника.

Мирко Јевтић, шеф одборничке групе „Нови људи за бољу Тополу”, који су део владајуће већине, рекао је да из њихове партије није гласао Новица Ђоковић и он, а која још два одборника СНС-а то нису учинили, он не зна.

„Због мале формалне грешке у предавању допуне дневног реда, мој предлог није увршћен. Допуна се односила на висину плате председника скупштине, односно да она буде просечан лични доходак”, рекао је Јевтић додајући да се грешка односила на број заказане седнице, уместо треће написао је четврта.

Према његовим речима нико га није контактирао, јер се овакве грешке дешавају, да је исправи.

Скупштина општине Топола броји 41 одборника, а након последњих избора владајућу већину чини 15 одборника СНС-а, три СПС-ЈС и шест из Групе грађана „Нови људи”.

После конституисања нове владе, са чела Општине Топола, после 16 година у опозицију је отишао лидер Боље Србије Драган Јовановић. Ова странка у садашњем сазиву броји 16 одборника.

Уместо у скупштини одборници Боље Србије у својим просторијама, фото: ТопПрес

„Брука, не знају да воде ни општину ни скупштину. Ни одборници СНС-а нису гласали за дневни ред. Ми смо сви дошли јер смо хтели да расправљамо и спречимо будаласте смене школских одбора и надзорних одбора у предузећима и установама. Али ми немамо са ким уопште да полемишемо. Пазите председседник скупштине општине сав избезумљен када је видео резултате гласања даје некакву паузу. А није био ни 21 глас за записник јер Жарко Јовановић није био у сали а један одборник СНС- а није гласао тако да су и то фалсификовали. То и није толико битно колико је важан показатељ да ова интересна дружина, осим што је кабинет председника општине претворила у наводну библиотеку и што је скинула грб Србије и ставила Вучићеву слику, апсолутно ништа друго није знала да уради”, казао је Јовановић.

Са друге стране председник СО Топола, Миодраг Миловановић истиче да у Тополи неће бити принудне управе, а скупштина се одлаже за наредно заседање јер није гласао довољан број одборника за усвајање Дневног реда.

Он је додао да ће у току следеће недеље сви одборници бити обавештени када ће седница бити настављена, након консултације са скупштинским службама.

Иначе, након распуштања данашњег скупштинског заседања уследио је састанак владајуће већине на коме су присуствовали председник општине Игор Петровић, председник СО Миодраг Миловановић, шеф одборничке групе „Нови људи за бољу Тополу” Мирко Јевтић, Новица Ђоковић и Ивица Карић одборници из те партије и Жарко Јовановић из СПС-а. Изјаву председника локалног парламента медији су добили након завршетка састанка.

ТопПрес/ РИНА

Миодраг Миловановић, председник СО Топола, фото: ТопПрес

KOMENTARI