Срђан се опоравља од короне, ево како је све почело и који су симтоми ове болести

Срђан се опоравља од короне, ево како је све почело и који су симтоми ове болести

Крагујевац –  Срђан Тошић (44) из Крагујевца,  заражен је новим вирусом корона. Он се последњих дана налази у Крагујевцу на болничком лечењу и како каже добро се осећа. У изјави за ТопПрес рекао је који су били први симтоми и како тече опоравак од ове опасне болести.

„Сумњам да сам се заразио у неком од маркета у Београду. Прво малаксалост потом  температура која ме је ломила, нисам могао да гледам нити да седим а расте из дана у дан, и тако шест дана док ме нису примили у Тополи у Дому здравља. Дали су ми  инфузију и диклофен инекцију тад ми је било боље али преко ноћи поново температура једноставно ломи све у мени да немогу да гледам. Нисам мислио да је корона искрено, мислио сам прехлада јача, у болници се испоставило да сам позитиван на корону. Имао сам упалу плућа, отежано дисање, температура варира од 37 до 39,4“ – објаснио је  пацијент Срђан Тошић.

Према његовим речима имунитет је код овог вируса веома битан фактор.

„Овде већина пацијената кашље, ја нисам кашљао. Све зависи до имунитета колико  сам ја схватио боравећи овде, чак причају лекари да можеш да будеш носилац вируса а да немаш симптоме. Најбитнија је изолација да људи нису у контакту јер се лако преноси и дезинфекција, хигијена“ – истиче овај Крагујевачки пацијент заражен ковидом 19 и наглашава да још један важан симптом прати ову заразну болест.

„Изгубио сам  мирис и укус, од пре пар дана сам почео да једем и осећам. Добијамо витамине и неки лек против маларије. И остали пацијенти се жале исто на то.  Иначе, једемо све само ко може када се врати апетит. Данас ми је много боље како који дан све је лакше. Сви смо овде лакши болесници које већ пролази тежи су на инфективном а најтежи на интензивној“.

Његова супруга и син су у кућној изолацији у Тополи, Тошић вирус није пренео никоме и то је како каже највећа срећа.

„Срећом на послу су сви здрави супруга и син такође и нај срећнији сам због тога, битно је да никоме нисам пренео вирус. Моји су у строгој изолацији хвала Богу здрави су, зову из супа сваки дан чак и обилазе из општине Топола, људи донесу до врата храну и све што им треба, дају рачун супруга плати дезификује и унесе у дом“ – рекао је Срђан.

Тошић поручује грађанима Србије да се чувају јер је вирус опасан:

„Слушајте савете стручних људи, не причају узалуд да седимо код куће и да будемо стрпљиви, све ће проћи. Чувајте се…“

Он је исказао захвалност свима који су га подржавали претходних дана за време болничког лечења.

„Хвала свима на подршци која ми је много значила да истрајем“.

ТопПрес

KOMENTARI