Стефановић: Нова возила инвестиција у безбедност грађана

Стефановић: Нова возила инвестиција у безбедност грађана

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас у Београду на церемонији расподеле возила, која су набављена за ватрогасно-спасилачке јединице и полицију, да МУП има снаге да обнови свој возни парк и да на тај начин инвестира у безбедност свих својих припадника и грађана Србије.

Стефановић је прецизирао да су од данас Сектор за ванредне ситуације и полицијске управе широм Србије богатији за 14 ватрогасно-спасилачких возила и 72 транспортна возила, такозване „марице“, а најавио је и да ће СВС до краја наредне године имати око 60 нових ватрогасно-спасилачких возила.

„Ових 14 ватрогасно-спасилачких возила, међу којима су цистерне и једно навално возило, које смо набавили су само почетак циклуса. Чека нас до краја нарeдне године набавка, заједно са овом, око 60 нових ватрогасно-спасилачких возила, којима ћемо у значајној мери поправити ситуацију возног парка у коме су неки камиони стари и по неколико деценија“, рекао је Стефановић.

Министар се захвалио припадницима Сектора за ванредне ситуације на стрпљењу и поверењу, али и на томе што су са средствима која су имали до сада, одговорно и професионално обављали свој посао, штитили људске животе и показали да грађани Србије увек могу да рачунају на њих.

„Данас, још једном у овој години, можемо да покажемо да Министарство унутрашњих послова има снаге да обнови свој возни парк и да инвестира тамо где је најважније за грађане, као што је пример са ватрогасно-спасилачким јединицама и да све што је био пропуст у неким претходним временима, сва стара возила, полако почнемо да обнављамо“, истакао је Стефановић.

Према речима министра, ватрогасци-спасиоци и људи који раде у Сектору за ванредне ситуације много пута су показали да не брину о својим животима, него о животима других људи.

„Наставићемо са опремањем. Ове године набавићемо нове интервентне и радне униформе и до краја године комплетно опремити све ватрогасно-спасилачке јединице на територији Републике Србије“, најавио је Стефановић.

Стефановић је додао да је циљ Министарства унутрашњих послова да уз технику, камионе и планирану нову опрему, боље заштити животе ватрогасаца, а њихов рад на заштити живота грађана учини још ефикаснијим.

Министарство унутрашњих послова, како је додао Стефановић, наставиће и посао набавке нових возила и опреме и за полицију.

„Посао, који смо започели набавком патролних возила, настављамо набавком транспортних возила, популарних „марица“. Хоћемо да обезбедимо да не постоји ниједан припадник Министарства о коме нисмо бринули, од набавке униформе, ципела, чизама, заштитне опреме, наоружања до возила и технике. Хоћемо да модернизујемо Министарство унутрашњих послова и тиме покажемо да бринемо о нашим људима, да бринемо о грађанима и њиховој безбедности“, закључио је Стефановић.

ТопПрес/ Извор: НовостиОнлине

KOMENTARI