Строге  контроле: Возачима неопходан важећи атест

Строге контроле: Возачима неопходан важећи атест

Сви који имају уграђен ТНГ (ауто-плин) уређај у возилу, морају да имају важећи атест.

И то у случају да је возило регистровано, а да је прошло пет година од уградње ТНГ уређаја или 10 година од производње ТНГ боце, неопходно је да се уради нови атест.

Уколико на нашем друму власник возила буде затечен у прекршају ризикује да га полиција искључи из саобраћаја, скине таблице, али и да плати казну од 5.000 до 20.000 динара казну, пишу „Вечерње новости“.

Ко прелази границу треба да води рачуна. Саобраћајна полиција све чешће организује такозване „Тиспол“ акције, које су синхронизоване у 28 држава Европе. У Грчкој је казна 500 евра, ако тежина возила декларисана у саобраћајној дозволи не одговара стању због уграђеног ТНГ уређаја.У неким земљама казне се крећу и до неколико хиљада евра. Најмања казна је у Црној Гори свега 60 евра. У Аустрији чак 3.000 евра. Полицајци ће вас поред казне, уредно испратити до државне границе. У Словенији казне су ригорозније. Уколико полицајац ухвати возача у прекршају, возило мора да се паркира са стране. Онда зову ватрогасце да пеном затрпа возило. А онда за све то возачу испоруче казну.

„Новости“ указују да је атест значајан због безбедности возача. Цена атестирања у Србији 6.000 динара и важи пет година.

ТопПрес/ Извор: Вечерње новости

KOMENTARI