Шумадијски управни округ: Све надлежне службе спремне за зимску сезону

Шумадијски управни округ: Све надлежне службе спремне за зимску сезону

Све надлежне службе на територији Шумадијског управног округа спремне су за предстојећу зимску сезону и имају неопходне ресурсе и средства за одржавање саобраћајница. То је констатовано на седници Окружног штаба за ванредне ситуације Шумадијског управног округа.

“Путеве ће одржавати Преудзеће за путеве и ЈКП Шумадија. Све машине су на време ремонтоване, располажу са довољном количином соли и осталих агрегата. Остале службе надлежне за рад у зимским условима су такође спремне. Центри за социјални рад имају ажуриране спискове свих старачких домаћинстава и угрожених лица и у сваком тренутку ће бити спремни да им доставе потребне намирнице, лекове и све остало”, рекла је начелница Шумадијског управног округа, Биљана Илић Стошић.

На седници је речено да ће се саобраћајнице на територији Шумадијског управног округа одржавати према приоритетима. То значи да ће се прво чистити улице којима пролази јавни превоз или се у њима налази објекат од јавног значаја, као што је амбуланта, школа, обданиште и слично.

“Сектор за ванредне ситуације обавља мониторниг на целој територији Шумадијског управног округа и увек је ту да помогне локалној самоуправи, јавним комуналним предузећима, односно свим грађанима који буду у невољи. Пратимо ситуацију преко Републичког хидрометеоролошког завода и у сваком тренутку смо спремни са људством и техником дамо одговор на било какав захтев који постави било која локална самоуправа или грађани са подручја Шумадијског управног округа”, рекао је начелник Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу, Зоран Кочовић.

ТопПрес/ Извор: ИнфоКГ

KOMENTARI