Швајцарски програм почиње суфинансирање пројеката које су предложили грађани Тополе

Швајцарски програм почиње суфинансирање пројеката које су предложили грађани Тополе

Топола је једна од прве четири општине, од укуно 18, у којима ће швајцарски програм „Реформа пореза на имовину“ суфинансирати пројекте које су предложили грађани. Укупно је предложено шест пројекта, за које је гласало више од 60 становника ове општине.

Укупна вредност свих предложених пројеката је око 1.600.000,00 динара, и део тог новца Топола ће добити као донацију владе Швајцарске, кроз програм „Реформа пореза на имовину.

„Задовољни смо одзивом грађана Тополе. У наредних пар месеци очекујемо да и све остале општине распишу позиве за грађане који желе да предложе шта сматрају да је њиховим локалним самоуправама најпотребније, Ми смо за то издвојили укупан фонд од 16,5 милиона динара“, каже др. Бранислав Милић, стручњак на програму швајцарске владе „Реформа пореза на имовину“.

Бранислав Милић, фото: Швајцарски програм реформа пореза на имовину

Пројекти за које грађани Тополе сматрају да су најпотребнији њиховој општини су реконструкција родне куће Радоја Домановића, парк у Јунковцу, као и уређење фудбалског терена у Горњој Трнави. Предлози су стигли и за уређење игралишта на отвореном са пратећим садржајем у насељу Деспотовица, затим уређење центра у насељу Белосавци, као и реконструкција месне заједнице у Шаторњи.

Досадашњи план био је да се сви пројекти заврше до краја ове године, али ако буде било потребе, могућа су и мања одлагања.

 

Швајцарски програм реформа пореза на имовину

 

KOMENTARI